Camembert -juustokeksit

Camembert keksit kruunaavat juhlan

Vappubrunssille Camembert keksejä ja shampanjaa


Camembert keksien resepti

Osta mahdollisimman pehmeää camembert juustoa, josta raaputat veitsellä pois paksuimman kuoriosan. Pilko juusto ja laita se isoon kulhoon. Survo haarukalla juusto mössöksi ja lisää seokseen 150g pehmeää voita ja kaksi kananmunaa.

Pehmeä Camembert juusto toimii paremmin


Lisää taikinaan hyppysellinen suolaa sekä paprikajauhetta. Stef käyttää tässäkin mausteena Piment d'espelette eli espelettipaprika-maustetta, jota on myytävänä myös Ranskalaisella Kyläkaupalla. Ole kuitenkin varovainen mausteen kanssa, koska paprikan makua tarvitaan todellakin vain hyppysellinen.

Lisää seokseen 5 dl jauhoja (mieluiten Vääksyn Myllyn puolikarkea vehnäjauho). Vääksyn Myllyn jauhot ovat lähimpänä aitoja ranskalaisia jauhoja ja valmistettu vain muutaman sadan metrin päässä kaupaltamme. Muutkin puolikarkeat vehnäjauhot käyvät valmistukseen.

Vaivaa taikinasta käsin tasainen ja notkea, jonka jälkeen laita taikina odottamaan jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kun taikina on kovettunut, niin kauli siitä 1/2 cm paksuinen levy ja painele esim. lasin avulla pyöreitä levyjä. Stef käyttää apuna vanhaa snapsilasia kun tekee keksejä ja jos valmistetaan alkuruoalle kiva rapea pohja, niin silloin apuna on viinilasi.

 Camembert keksit painetaan lasin avulla

Voitele pellille asetetut keksit kananmunalla ennen uuniin laittoa. Paista Camembert-keksejä uunissa 175 asteessa 15 minuuttia tai kunnes pinta on vaalean ruskea, kuten alla olevissa kuvissa. Tällä ohjeella syntyy noin

Camembert kekseissä on kaunis ruskea väri

 

Bon appétit 💙🤍❤️

Camembert keksit ainesosat: 

  • Pehmeä Camembert kiekko
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • suolaa hyppysellinen 
  • paprikamaustetta hyppysellinen 

Tällä raaka-ainemäärällä teet noin 50 Camembert -keksiä, jos muotti on snapsilasin kokoinen. 


Camembert keksien valmistusaika

Stefillä menee keksien valmistamiseen hieman yli tunti, mutta kerralla syntyy useampi sata keksiä ja työ tehdään ravintolakeittiössä. Eli kotioloissa on hyvä varata reilu tunti aikaa.

 

Jätä kommentti