Ranskalaisen Kyläkaupan Take Away Menu

Meiltä saat myös ruokaa tilauksesta mukaasi ravintolasulun aikana sekä sen ulkopuolella. Tarvittaessa voimme toimittaa valmiit ruoat Asiakkalaan, Lahteen ja Sysmään 10€ kuljetusmaksulla. Kotiin kuljetusten yhteydessä avustamme sinua laittamaan fonduen ja racletten käyntiin.

Apérolautaset

Apérolautaset ovat riittävän täyttäviä pääruoaksi tai kivaa naposteltavaa pääruoan yhteydessä. Liuskekiveltä asetellulta lautaselta löydät erilaisia juustoja sekä leikkeitä. Voit valita haluatko juustoja, leikkeitä vai molempia. 
Yhden hengen apéro -lautanen 18 € riittää pääruoaksi yhdelle hengelle ja tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kahdelle hengelle. Voit valita haluatko juustoja vai leikkeitä tai molempia. 
Kahden hengen apéro -lautanen 35 € riittää pääruoaksi yhdelle hengelle ja tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kahdelle hengelle. Voit valita haluatko juustoja vai leikkeitä tai molempia. 
Neljän hengen apéro -lautanen 70 € riittää pääruoaksi yhdelle hengelle ja tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kahdelle hengelle. Voit valita haluatko juustoja vai leikkeitä tai molempia. 

 

Ranskalaiset Klassikot

Croque-Monsieur 15,00€  Laktoositon

Lämmin kerrosleipä, kerma, juusto, kinkku ja sivusalaatti. Toasted bread with cream, ham, cheese and served with a salad. 

Croque-Madame 17,50€ Laktoositon

Lämmin kerrosleipä, kerma, juusto, kinkku, kanamuna ja sivusalaatti. Toasted bread with cream, ham, cheese, eggs and served with salad.

Croque-Saumon 18,00€

Lämmin kerrrosleipä, kerma, savulohi, vuohenjuusto ja sivusalaatti. Toasted bread with cream, smoked salmon, goat cheese and served with some salad.

Sandwich Beurre 5,00€

Ranskalainen patonki, jossa välissä voita ja suolakurkkuja. French baguette with butter and pickles.

Sandwich Jambon Beurre 6,50€

Ranskalainen patonki, jossa välissä voita, kinkkua ja suolakurkkuja. French baguette with butter, ham and pickles.

Sandwich Montagnard 8,50€

Ranskalainen patonki, joka täytetään Alppien juustolla sekä kinkulla ja suolakurkkuja. French baguette with Alps cheese, ham and pickles.

Fonduet ja raclette

Osa fondueistamme on mahdollista saada myös take away versiona. Laitamme tällöin annoksen valmiiksi ja sinun tehtävänäsi on sulattaa juusto hellalla, lisätä fonduehen itse hankkimasi valkoviini tai shampanja sekä sytyttää tuli pannun alle. Kotiin toimitusten yhteydessä avustamme sinua tulen sytyttämisessä sekä neuvomme valmistusprosessissa. Muussa tapauksessa voimme avustaa sinua eptäyhteyden kautta. Jos sinulla ei ole omaa pannua, lainaamme sinulle oman fondue pannumme. Kuten ravintolassammekin, niin fonduet valmistetaan vähintään kahdelle henkilölle, koska muuten annos palaisi pohjaan

Fondue Savoyard traditionelle on vuoriston klassikko. Teemme fonduen samalla tavalla, kuin sen teki Stéphanen isoisä ja hänen isänsä, kolmea tarkoin valittua juustoa sulatetaan yhteen ihanaksi juustosekoitukseksi. Fonduen valmistaminen tapahtuu kotona siten, että lisäät pilkottujen juustopalojen joukkoon kuivaa valkoviiniä ja laitat seoksen liedelle. Kun seos on sula, se voidaan nostaa pöytään. Me toimitamme annoksen mukana fonduehen sopivat leipäkuutiot.
16 €/hlö (min. 2 henkilöä)

Fondue aux trompettes de la mort on sinulle, joka rakastat sieniä. Lisäämme klassiseen fonduehen mustatorvisieniä, jotka tuovat upean maun juustokastikkeeseen. Valmistusprosessi on sieniä lukuunottamatta sama kuin perusfonduella. 
25€/hlö (min. 2 henkilölle)

Raclette on Alppimaiden ehdoton klassikko. Ravintolassamme syödään ns. aitoa kahden lämpölevyn välissä sulatettua isoa juustopalaa. Kotiversio raklettesta on pyöreä kone, jossa lapioihin laitetaan erilaisia juustoja sekä leikkeitä. Lainaamme sinulle tarvittaessa raclettekoneen kotiin. Annoksen mukana tulee valmiiksi leikattuja erilaisia sulavia juustoja sekä leikkelelautanen.
28€/hlö (min. 2 henkilölle)

 

Salaatit

Salaattiannoksemme sopivat lounaaksi etätyöläiselle tai fondue ja raclette annosten kylkiäiseksi. Salaatin mukana tulee suosittu ranskalainen salaattikastikkeemme.

Provensen salaattisekoitus on pelkistä vihreistä lehdistä koostuva sekoitus, jonka kanssa tarjoilemme itse tekemäämme salaattikastiketta. Soveltuu hyvin muiden annosten sivuun. 
6,50€
Vuohenjuustosalaatti on melko riittoisa ja siksi käy yhden hengen annoksena. Salaatin mukana saat palan ranskalaista maalaispatonkia sekä itse tekemäämme ranskalaista salaattikastiketta.
9,50€
Lohisalaatti on melko riittoisa ja siksi käy yhden hengen annoksena. Salaatin mukana saat palan ranskalaista maalaispatonkia sekä itse tekemäämme ranskalaista salaattikastiketta.
9,50€