Ranskalaisen Kyläkaupan Vääksyn Ravintolan Menu

Juuremme ovat vahvasti Ranskan vuoristossa, mikä tarkoittaa paljon juustoa, perunoita ja leikkeitä. Vääksyn kahvilamme vitriinistä löydät perinteisiä ranskalaisia suolaisia piirakoita, gluteiinittomia kakkuja sekä muuta pientä naposteltavaa. Keittiömme valmistaa tuhdimpia ranskalaisia erikoisuuksia.

Suosittelemme varaamaan pöydän etukäteen Facebook sivujemme kautta tai soittamalla 040 060 3346, koska ravintolamme on pieni. Sähköpostia luemme harvemmin, joten on mahdollista, ettei viestiäsi huomata.

Ravintolakeittiömme on avoinna joka päivä. Kahvilamme tarjoilee lisäksi suolaisia piirakoita, salaatteja ja erilaisia kakkuja. Tuoretta patonkia ja croisantteja on myynnissä kesillä päivittäin ja myös näitä voi varata etukäteen. 

Aamupala ja brunssi

Ranskalainen aamupala 8,00€ tai erikoiskahvilla 10,50€ (saatavilla klo 14.00 saakka)

  • Croisantti
  • Patonkipala 
  • Provencen hilloa ja voinappi
  • Kahvi/tee/kaakao
  • Tuoremehu: omena, appelsiinin tai karpalo

 

Vuorikiipeilijän aamupala 15,50€

Lämmin juoma*, croissant, patongin pala, Provencen hilloa, voinappi, tuoremehu** sekä leikkeitä tai juustoa.


Työmiehen aamupala 25,50€

Lämmin juoma*, croissant, patongin pala, Provencen hilloa, voinappi, tuoremehu**, leikkeitä tai juustoa sekä Ranskan vuoriston omletti, jossa käytetään 6kk Juran viinissä haudutettua juustoa sekä kinkkua. (saatavilla myös ilman lihaa)

  

Omletti vuoriston tapaan 

La Nature 8,50€ Laktoositon

Perinteinen omletti ja sivusalaatti.Traditional omelette served with salad.

La Fromage 11,50€ Laktoositon

Raclette-juustoa omletti ja sivusalaatti.Raclette cheese omelette served with salad.

La Jambon 13,50€ Laktoositon

Kinkku ja Raclette-juusto omletti ja sivusalaatti.Ham and Raclette cheese omelette.

La Champignon 13,50€ Laktoositon

Herkkusienet ja Raclette-juusto omletti ja sivusalaatti.Mushroom and Raclette cheese omelette served with salad.

La Saumon 16,50€ Laktoositon

Savulohi ja Raclette-juusto omletti ja sivusalaatti. Smoked salmon and Raclette cheese omelette served with salad.

 

*Gluteiinitonmalla leivällä +2€.

*Gluten free bread +2€.

 

 

Apérolautaset 

Apérolautaset ovat riittävän täyttäviä pääruoaksi tai kivaa naposteltavaa pääruoan yhteydessä. Liuskekiveltä asetellulta lautaselta löydät erilaisia juustoja sekä leikkeitä. Voit valita haluatko juustoja, leikkeitä vai molempia. 

Yhden hengen apéro -lautanen 18€
riittää pääruoaksi yhdelle hengelle tai tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kahdelle hengelle. 

Kahden hengen apéro -lautanen 35€
riittää pääruoaksi yhdelle tai kahdelle hengelle ja tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kolmelle-neljälle hengelle. 
Neljän hengen apéro -lautanen 65€
riittää pääruoaksi neljälke hengelle tai tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kuudelle-kahdeksalle hengelle. 

 

Salaatit 

Ranskassa salaatti syödään usein viimeisenä, mutta meillä on ihan sallittua syödä salaatti alussa tai muun annoksen sivussa. 

Salad Verte 6,50€ Laktoositon, Vegan

Perinteinen ranskalaistyylinen lisuke, joka koostuu vihreästä salaattisekoitusta. Salaattiin voidaan lisätä sieniä ja oliiveja +2€. The classic french green salad, you can add mushroom or olives for 2€.

Salade chèvre 12,00€

Vuohenjuustoa (kylmänä), kirsikkatomaatteja, saksanpähkinöitä, oliiveja ja basilikaa. Cold goat cheese, cherry tomato, hazelnuts, olives and basil.

Salade Saumon  Fumé 13,50€ Laktoositon

Savulohi, kirsikkatomaatteja, ilmakuivattuja tomaatteja, salottisipulia ja oreganoa. Smoked salmon, cherry tomato, sun dried tomato, shallots and oregano.

 

Salade Chèvre Chaud 16,50€

Vuohenjuusto-paahtoleipä, kirsikkatomaatteja, saksanpähkinöitä, kinkkua, hunajaa ja basilikaa. Goat cheese toast, cherry tomato, hazelnuts, ham, honey and basil.

Ranskalaiset Klassikot

Croque-Monsieur 15,00€  Laktoositon

Lämmin kerrosleipä, kerma, juusto, kinkku ja sivusalaatti. Toasted bread with cream, ham, cheese and served with a salad. 

Croque-Madame 17,50€ Laktoositon

Lämmin kerrosleipä, kerma, juusto, kinkku, kanamuna ja sivusalaatti. Toasted bread with cream, ham, cheese, eggs and served with salad.

Croque-Saumon 18,00€

Lämmin kerrrosleipä, kerma, savulohi, vuohenjuusto ja sivusalaatti. Toasted bread with cream, smoked salmon, goat cheese and served with some salad.

Sandwich Beurre 5,00€

Ranskalainen patonki, jossa välissä voita ja suolakurkkuja. French baguette with butter and pickles.

Sandwich Jambon Beurre 6,50€

Ranskalainen patonki, jossa välissä voita, kinkkua ja suolakurkkuja. French baguette with butter, ham and pickles.

Sandwich Montagnard 8,50€

Ranskalainen patonki, joka täytetään Alppien juustolla sekä kinkulla ja suolakurkkuja. French baguette with Alps cheese, ham and pickles.

Escargots de Bourgogne 12,00€

Ransklaiset perinteinen etanaat (6kpl) täytetään persiljavoita. 6 french snails prepared with a classic parsley butter.

La Croûte au Fromage 16,50€

Leipäviipale paistettu gratinoituna kinkun, Reblochon-juuston, valkoviini ja sivuslaatti. Slice of bread cooked in the oven with some ham, reblochon-cheese, white wine and served with some salad.

Lasten Suosikit

Pastat ovat ranskalaisten monumenttien, kuten Eiffel-tornin ja riemukaarenmuotoisia.

Pâtes au Beurre 9,50€ Laktoositon

Voissa kypsennettyä pastaa ketsupin ja juustoraasteen kera. Pasta cooked with butter coming with ketchup and grated cheese.

Pâtes au Jambon 11,00€ Laktoositon

Voissa kypsennettyä pasta, kinkkua, ketsuppia ja juustoraastetta. Pasta with ham cooked with butter and served with ketchup and grated cheese.

Le p´tit Croque 11,00€ Laktoositon

Pieni lämmin kerrosleipä, kerma, juusto, kinkku ja sivusalaatti.

*Lasten annoksiin sisältyy mehua.

Fonduet ja raclette

Juusto kuuluu yhtä kiinteenä osana Ranskan vuoristoa, kuin lumi Mont Blancin huipulle. Valmistamme kaikki lämpimät juustoateriat perinteisillä resepteillä, samoilla kuin Stéphanen isoisä on ne aikanaan vuoristossa valmistanut. Käytämme vain parhaita ranskalaisia ja sveitsiläisiä juustoja. Fonduet valmistetaan vähintään kahdelle henkilölle, mutta tietysti voit nauttia kahden hengen annoksenkin yksinkin.

 

Fondue Savoyard traditionelle 
on vuoriston klassikko. Valmistamme fonduen samalla tavalla, kuin sen valmistivat Stéphanen isoisä ja hänen isänsä, kolmea eri juustoa, valkoviiniä ja leipäpaloja.
23 €/hlö (min. 2 henkilöä)

Fondue aux trompettes de la mort 
on sinulle, joka rakastat sieniä. Lisäämme klassiseen fonduehen mustatorvisieniä, jotka tuovat upean maun juustokastikkeeseen. Fonduen lisäksi annokseen kuuluu leipäpaloja.
29€/hlö (min. 2 henkilölle)

 
Fondue Valaisanne à la tomate 
tehdään Stéphanen sveitsiläisen suvun reseptillä, jossa juustojen joukkoon sekoitetaan yrtein maustettua tomaattimurskaa. Annokseen kuuluu perunoita sekä pieni leikkele tai salaattiannos. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!

35€/hlö (min. 2 henkilölle)

Fondue aux cognac et chantrelles on Stéphanen suvun salainen resepti. Fonduessa on aitoa konjakkia sekä kanttarelleja. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!
35€/hlö (min. 2 henkilölle)


Fondue bourguignonne 
on lihafondue, jonka ideana on itse kypsentää kiehuvassa öljyssä raa'at lihapalat. Annoksen mukana tulee perunoita. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!
28€/hlö (min. 2 henkilölle)

Fondue Savoyard Royale on hienoston erikoisuus, jossa viini korvataan samppanjalla. Juomasuositus on luonnollisesti samppanja. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!
35€/hlö (min. 2 henkilölle)

 

Raclette au feu de bois on perinteinen raclette, jossa kahden lämpölevyn väliin laitetaan sulamaan iso juustopala. Sulanut juusto syödään annokseen kuuluvien perunoiden ja leikkeiden kanssa. 
32€/hlö (min. 2 henkilölle)

 

Raclette solo 18 € (laktoositon)
Yhden hengen raclette, jossa sulatat itse maukkaita juustopaloja levyllä, jota lämmittää kaksi kynttilää. Annokseen kuuluu 5 palaa juustoa ja 5 patongin palaa sekä muutama ranskalainen suolakurkku eli cornichons. Leikkeleet + 8 €