Lämpimät Camembert-kinkku-chorizo leivät
Camembert leivät
Tässä oiva resepti sinulle, joka rakastat juustoja sekä leikkeleitä. Resepti toimii myös muilla juustoilla, mutta toisaalta Camembert juustoa käytetään Suomessa liian harvoin lämpimänä ja se tuo leivälle uniikin maun. Osta kaupasta mahdollisimman pehmeää Camembert juustoa tai annan juuston seistä jääkaapissa kunnes se on pehmeää. Camembertin kypsyysaste, jossa ranskalainen juuston käyttää on tosin jo sellainen, ettei suomalainen siihen enää koske 🇫🇷.
Camembert leipien valmistusohje
Leikkaa maalaispatongista neljä pitkää siivua, joidenka päälle rakennat leivät. Stef käyttää kotona usein edellisen päivän patonkeja, koska ne käyvät hyvin vielä uunileipiin. Patongit on kuitenkin syytä säilyttää ohjeeseen kankaaseen esim. leivinliinaan kiedottuna tai kangaskassissa, jotteivat ne kovetu liiaksi.
Pilko kaksi pientä valkosipulia silpuksi ja sirottele se leipien päälle. Sirottele seuraavaksi rakuunaa leipien päälle.
Lado chorizo-viipaleet leivän päälle. Lisää seuraavaksi Camembert –juustot ja ripottele jälleen rakuunaa.
Lopuksi lado parmankinkkuviipaleet ja ripottele rakuunaa leipien päälle.
Laita leivät uuniin 185:n asteeseen noin 20:si minuutiksi. Seuraa, etteivät leivät pala, vaan ruskettuvat kauniisti ja juusto sulaa.
Leipien kanssa sopii hyvin raikas salaatti, jossa on potkua tuomassa ranskalainen salaattikastike.
Bon appétit eli hyvää ruokahalua 💙🤍❤️
Camembert leipien ainesosat 4:lle:
- patonki
- Camembert 250g
- Chorizo makkaraa neljä viipaletta
- Parman kinkkua neljä viipaletta
- kaksi valkosipulia
- rakuunaa teelusikallinen
Valmistusaika:
Noin 30 minuuttia