Pain perdu eli ranskalaiset köyhät ritarit

Pain perdu voi olla makea tai suolainen herkku

Pain perdu eli köyhät ritarit ranskalaisittain on hätävararuoka, mutta yhä useammin siihen törmää myös gourmet ravintoloissa tosin hyvin varioituina versioina. Stefin perhe, joka on asunut korkealla vuoristossa koko ikänsä on tottunut siihen, ettei joka päivä ole saatavilla tuoretta leipää ja vanhat leivät on käytetty tehokkaasti. Tällä reseptillä voit valmistaa sekä makeita, että suolaisia annoksia.

Näin valmistat pain perdu leipiä

Sekoita kulhossa ½ litraa maitoa, 50g sokeria, puoli teelusikallista kanelia sekä kaksi kananmunaa. Sekoita seos tasaiseksi nesteeksi.
 
Pain perdu eli köyhät ritarit, sekoita kananmunat ja sokeri

Sekoita seos tasaiseksi nesteeksi

Pilko eilisen päivän patonki paloiksi ja uita leipäpalat kulhossa. Ei hätää, jos sinulla ei ole eilisen leipää, sillä tuore leipäkin toimii. Lisää pannulle hieman voita ja paista kosteita leipäpaloja pannulla molemmin puolin, kunne pinnalle tulee kaunis ruskea väri.

Paista pain perdu palat pannulla

Pain perdu ranskalainen jälkiruoka joka vastaa köyhiä ritareita

Ranskassa ”pain perdu” syödään, niin aamiaisena, jälkiruokana, kuin myös jälkiruokana. Aamupalalla leivän päälle laitetaan usein kinkkua tai juustoa, kun taas jälkiruokana sen päälle lisätään sokeria, kermavaahtoa ja hilloa. Suosittelen kokeilemaan myös suolaisia vaihtoehtoja, sillä saatat yllättyä positiivisesti. 

Pain perdu ranskalaisena alkupalana

 

Pain perdu ainesosat

  • Kaksi kokonaista patonkia
  • ½ litraa maitoa
  • 50 g sokeria
  • puoli teelusikallista kanelia 
  • kaksi kananmunaa

Pain perdu valmistusaika

Valmistaminen on nopeaa ja kestää nopeimmillaan parisen kymmentä minuuttia.

Jätä kommentti