Ranskalainen kinkkuomletti
Omletti Ranskan vuoriston tyyliin
Mikä sopisikaan paremmin aamuun kuin ranskalinen omeletti. Stefin ohjeella onnistut varmasti ja teet kahdelle hengelle maukkaan aamupalan tai nälkäisemmälle syöjälle oman omeletin. Ranskalaisella Kyläkaupalla Stef valmistaa omletteja koko päivän, koska salaatin kanssa omletti on myös täyttävä päiväruoka.
Ohjeet omeletin valmistamiseen
Riko neljä kananmunaa kulhoon ja lisää joukkoon pari ruokalusikallista maitoa, ripaus suolaa sekä hiukan pippuria. Sekoita parin minuutin ajan.
Pilko pekonia pieniksi paloiksi. Voit käyttää kaupan viipaloitua valmispekonia, mutta aidon Ranskan vuoriston omeletin tunnistaa sian kyljestä pilkotuista paloista. Jos et syö lihaa, niin jätä pekonivaihe pois ja laita tilalle sulavaa juustoa, kuten Emmentalia tai aitoa Raclette juustoa.
Paista pekonia paistinpannulla lisäämättä rasvaa, koska pekonin oma rasva on parasta. Lisää voinokare joukkoon, kun pekoni on hieman ruskistunut. Jokaisella ranskalaisella kokilla on oma suosikkipannunsa omeletin valmistamiseen ja usein se on valurautapannu.
Kaada kananmunaseos pekonin päälle reippaasti.
Lisää hieman suolaa, rakuunaa, basilikaa ja persiljaa tuomaan makua. Rakuunaa käytetään Ranskan vuoristossa paljon ja se tuo omlettiin ryhtiä, mutta ei tunge läpi. Voit säädellä rakuunan ja persiljan määrää makusi mukaan.
Töki alussa puisella paistinlastalla seosta siten, että omeletin pinta hajoaa. Seuraavaksi irrota lastalla omeletin reunat ja anna omeletin kypsyä vielä pieni hetki.
Käännä omeletin toinen puoli toisen puolen päälle ja siirrä se lautaselle. Omletti muuttuu ateriaksi, kun lisäät annokseen salaatin ja palan kovaa juustoa.
Bon appétit 🇫🇷
Ranskalaisen omeletin raaka-aineet
- 4 kananmunaa
- 2 rkl maitoa
- pippuria ripaus
- suolaa 1/2 tl
- persiljaa hyppysellinen
- basilikaa hyppysellinen
- rakuunaa hyppysellinen
- pekonia tai sian kylkeä n. 100g
Omletin valmistusaika
Omletin valmistaminen kestää noin 15 minuuttia