Ranskalainen tomaattipiirakka

Dijon -sinappi tuo tomaattipiirakkaan ryhtiä

Ranskalainen tomaattipiirakka ei ole tylsä eikä mauton, kun se tehdään ranskalaisella reseptillä. Piirakan salaisuus on Dijon-sinapissa, joka antaa riittävää ryhtiä ja makua sekä huolella valituissa tomaateissa. Tomaattien valinta onkin sitten oma lukunsa, eikä sovi hätäisille ostajille. Tässä reseptissä haluamme tarjota nopean tavan tomaattipiirakan valmistamiseen ja siksi ehdotamme valmistaikinan käyttöä.

Näin valmistat ranskalaisen tomaattipiirakan

Jos et käytä valmistaikinaa, niin valmista ensin piirakkapohja. Taikinaa varten kaada 250 g jauhoja pöydälle ja tee keskelle aukko. Kaada keskelle 5 g suolaa sekä 125 g käden lämpöistä vettä. Sekoita ainekset keskenään sormen päillä ottaen mukaan jauhot pienissä osissa, kunnes taikina on tasainen. Tee taikinan keskelle ristiviilto ja jätä liina alle lepäämään puoleksi tunniksi. Levitä taikina pöydälle ja kauli siitä neliapilan muotoinen. Lisää keskelle 185 g voita ja käännä neliapinan lehdet käden lämpöisen voin päälle. Kauli taikina tasaiseksi levyksi siten, että voi on osa taikinaa.  


Painele taikina tasaisena levynä vuokaanTäältä löydät kuvallisen, mutta ranskankielisen ohjeen taikinan valmistamiseen.

Sivele taikinan pinnalle ruokalusikallinen Dijon-sinappia. Saat piirakkaan erilaisia makuja kokeilemalla rohkeasti erimakuisia sinappeja, joita Ranskalaista Kyläkaupasta löytyy laidasta laitaan.

Asettele tomaatit nättiin rinkiin vuokaan ja ripottele kuivattua basilikaa sekä Emmental -juustoraastetta tomaattien päälle. 

Tomaattipiirakka

 

Ranskalaiseen tomaattipiirakkaan tulee emmental -juustoa

 

Laita piirakka 180 asteiseen uuniin noin 40:ksi minuutiksi. Koristele tomaattipiirakka basilikan lehdillä ja tarjoile piirakka

Ranskalainen tomaatti-vuohenjuustopiirakka

 

Bon Appétit!

Katso myös ranskalaisen tomaatti-vuohenjuustokeiton resepti. 4 kommenttia

 • 19.8.2023 kävimme kyläkaupassa, mikä oli nyt pettymys. Sain haalean kaakaon, eikä ollut leivoksia kuin mustikkapiirakkaa, joka ei ollut aivan onnistunutta. Onneksi Jokirannassa oli tarjoilut kunnossa.

  Aila
 • Näyttää maukkaalle!

  Laitetaanko toinen ylhäältä kuvassa näkyvät vuohenjuustokiekot juustoraasteen alle?

  Salomea
 • Piirakan päällä on Emmental -juustoa raastettuna. Myös kaupan valmista juustoraastetta voi käyttää, mutta luonnollisesti siinä on hieman vähemmän makua.

  Ranskalainen Kyläkauppa
 • Herkulta näyttää. Kuvassa on juustoakin. Esim mitä juustoa?

  Eija Pikkusaari

Jätä kommentti