Etanat Roquefort valkosipulikastikkeessa

Etanat Stefin lempireseptillä

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka ottavat ravintolassa aina alkupalaksi valkosipulietanoita, niin on korkea aika kokeilla hieman erilaista etanareseptiä. Etanoitahan voi valmistaa lukuisilla eri tavoilla, mutta tässä on Stefin lempisesepti, joka sopii hyvin purkkietanoille, koska Suomessahan meillä ei ole pakaste-etanoita lukuunottamatta ainakaan maakunnissa muuta saatavilla.

Stefin ranskalaiset ruokareseptit


Etanoiden valmistusohje

 
Osta ranskalaisia purkkietanoita ilman kuorta ja huuhdo etanat kylmän veden alla. Neljään annokseen riittää kolme purkillista etanoita. Leikkaa 12 valkosipulin kynttä ja jokunen persiljan oksa. 

Pilko persilja etanoiden joukkoon

Laita voita pannulle nokare ja lisää etanat, persilja sekä valkosipuli. Halutessasi voit lirauttaa joukkoon myös hieman valkoviiniä tai shampanjaa tuomaan makua. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kypsyä 3-4 minuuttia.

Lisää etanat pannulle ja paista voissa

Laita etanat pieniin uunivuokiin ja lisää 2,5 dl ruokakermaa, jonka jaat tasaisesti erillisten tarjoiluvuokien kesken. Jos sinulla ei ole pieniä uunivuoka, niin voit valmistaa etanat myös yhdessä isommassa uunivuoassa. Älä kuitenkaan käytä liian syvää vuokaa.. Leikkaa 100g Roquefort –juustoa pieniksi paloiksi ja ripottele se vuokien päälle. Jos sinulla ei ole aitoa Roquefort -juustoa, niin myös Aurajuusto toimii hyvin. Ranskalaiselta Kyläkaupalta löydät myös laajan valikoiman ranskalaisia juustoja.

Lisää ruokakermaa ja roquefort juustoa etanoiden päälle

Laita astiat 180 asteiseen uuniin vartiksi. Seuraa, etteivät etanat kiehu alussa yli astioiden.

Paista etanoita uunissa hetki

Kun annosten pinnalla on kaunis väri, kuten yllä olevassa kuvassa, niin ota annokset pois uunista. Annokset ovat heti uunista tullessaan todella kuumia, joten on syytä varoittaa ruokailijoita tai odottaa hetki. Tarjoile etanat kuitenkin kuumina, äläkä viileinä. Annokseen kuuluu tuore ranskalainen patonki, joka toimii toisessa kädessä aputyökaluna. Patongin paikalla kaavit herkullisen kastikkeet. 


Roquefort etanat syödään patongin ja valkoviinin kanssa

 

Roquefort etanoiden valmistusohje

- 3 purkkia ranskalaisia etanoita

- 12 kynttä valkosipulia

- Persiljaa kaksi oksaa

- voita paistamiseen 10g

-suolaa ja pippuria maistamiseen

(- valkoviiniä tai shampanjaa )

- 2,5 dl ruokakermaa

-100g Roquefort juustoa

 

Etanoiden valmistusaika

Noin 30 minuuttia

Jätä kommentti